"Visade att vi hör hemma i den här serien"

Det har pratats mycket om Villiam Haag och Tony Mårtensson. I premiären mot Karlskoga var det dock Tobias Liljendahl som klev fram som Almtunas första målskytt.

Tobias Liljendahl låg bakom Almtunas båda mål.

Tobias Liljendahl låg bakom Almtunas båda mål.

Foto: Peter Bohlin/Frilansfotograferna

Ishockey2019-09-20 21:38

Liljendahl stod för en fin match där han även spelade fram till Mårtenssons 2–5-reducering i slutet. Han hade också flera lägen att göra ytterligare mål.

– Det är alltid kul att göra mål. Jag spelar med två bra spelare i Haag och Mårtensson så man får vara beredd när man får lägena. Det var skönt att få islossning direkt, säger Liljendahl.

Det har varit mycket snack om dina kedjekamrater, lurar du där i bakvattnet?

– Jag vet inte, det är kul att de snackar om Haag och Tony, men det är klart det är kul att göra mål.
 

Liljendahl gav Almtuna ledningen i det som var en väldigt fin förstaperiod av hemmalaget. Mer än så blev det dock inte under premiäraftonen och Karlskoga kunde vinna komfortabelt.

– Jag tycker att vi kom ut bra, det är så vi vill spela på hemmaplan. Bra fart, noggrant hela tiden. Det var lite onödigt att vi släppte in kvitteringen på slutet, ett skitmål, men vi hade en bra känsla efter första.

Vad hände sen?

– De fick göra 2–1 och då tappade vi konceptet lite. Vi blev lite sugna i fel lägen och gick bort oss och då kom 3–1. Sedan tycker jag att de försvarade sig ganska bra, vi hade svårt att skapa lägen. Det rann i väg på slutet och det var lite onödigt, men vi har något att bygga vidare på i alla fall i första perioden.

Almtunas premiärmålskytt kommer hela tiden tillbaka till den fina förstaperioden.

– Vi kom ut och visade att vi hör hemma i den här serien. Vi tar med oss första 20 och bygger vidare på det, säger Tobias Liljendahl.

 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!