David Moberg Karlsson pricksköt 1–0 bakom Sirius nyblivne förstemålvakt Karim Fegrouche. Rättvist sett till matchbilden då östgötarna tog över i den andra halvleken.

– Jag är väldigt besviken på hur vi inleder den andra halvleken. Det är där vi förlorar matchen. Vi tappar alldeles för mycket boll och förlorar för många andrabollar och hamnar under ett väldigt tryck, säger Sirius assisterande tränare Thomas Lagerlöf.

I den första halvleken var Sirius däremot bra med i matchen. Flera spelare stod för en bra första halvlek offensivt. Axel Björnström fyllde på fint från sin vänsterbacksposition och hade flera gånger ett fint samarbete med kantkompisen Omar Eddahri. Sam Lundholm utmärkte sig också med sin fart och finess.

– Det är flera spelare som gör en bra match. Karim var väldigt bra i målet också. Nu tar vi med oss det och bygger vidare, säger Lagerlöf.

Karim Fegrouche räddade ett friläge med huvudet och stod för flera parader matchen igenom. Målvakten som endast har spelat två matcher i Sirius U21-lag och några till med Sigtuna i lägre divisioner de senaste åren.

– Det har varit tufft eftersom jag inte spelat på tre år. Det är ett tufft ögonblick för vårt lag och jag behöver hjälpa till. Men match för match kommer vi att bli bättre, säger Fegrouch.

Sirius tränare Kim Bergstrand har tidigare bekräftat att man ser över marknaden efter en ny målvakt bland dem som är kontraktslösa.

– Vi ser över alternativen. Men vi har hela tiden varit övertygade om att Karim är det bästa alternativet just nu. De senaste fyra åren har tränat typ ett pass i veckan men det är en alldeles utmärkt målvakt, säger Lagerlöf med glimten i öget.

Behövs det verkligen som du spelar för tillfället?

– Det gäller för oss tre målvakter som är i klubben att vara förberedda för vi vet inte vad som händer idag eller imorgon, säger Fegrouch som inte riktigt vill svara på frågan.

Sirius supporterförening Västra sidan hade satt upp en marockansk flagga för att hylla sin nye förstemålvakt.

– Jag vill tacka alla fans som åkt hit. Vi åkte hit för att ta tre poäng åt våra fans men nu får vi sikta på att göra det i nästa match istället för att göra dem glada.