När UNT når Joel Rydstrand befinner han sig i Las Vegas för en så kallad "combine". Det är MLS-klubbarna Seattle Sounders, Toronto FC, Columbus Cred, Houston Dynamo och LA Galaxy som bjudit in ett litet antal spelare för att visa upp sig under tre dagar.

– Det är internmatcher under tre dagar där vi lirar mot varandra. Det är mest för att de här lagen ska få en bild av alla spelare de är intresserade av inför MLS combine, säger Rydstrand.

Hur har det gått hittills?

– Det har gått bra. Jag stänkte dit en balja under söndagen och det gör man ju inte varje dag.

MLS stora combine går av stapeln i början av det nya året i Orlando, Florida. Dit är 60 spelade inbjudna för att visa upp sig inför den kommande draften.

– Den är sex dagar och sedan är det draft direkt där det är fyra rundor med 20, 22 spelare i varje. Man måste prestera under säsongen för att ta sig dit och i den conferensen man spelar så nomineras det spelare från alla lag som man tycker är värdiga en chans. Sedan får MLS-klubbarna rösta och ta ut sina favoriter, berättar Rydstrand.

Just MLS är det stora målet för Rydstrand som de senaste fyra åren spelat i Creighton University i Omaha. Den senaste säsongen var han dessutom kapten för laget.

– Just nu ser det lovande ut med MLS, det är det enda jag kan säga. Om det inte skulle bli av så får vi se, men på lång sikt är tanken att komma hem till Sverige och spela lite.

Hur har du utvecklats under åren i USA?

– Enormt, både mentalt och som spelare. Jag har mognat ganska mycket och man lär sig något av allting. Jag tycker att man lär sig väldigt mycket av sättet de spelar fotboll på här. Det är fartfyllt och snabbt medan det i Sverige är mer tekniskt och intelligenta spelare. Det finns en del Johan Andersson här som bommar fram om man säger så.

Han fick knapert med speltid i Djurgården, skulle han passa i USA?

– Absolut, jag försöker att få över honom.

Under tiden i Sirius var Rydstrand främst en offensiv spelare, men det är något han har utvecklat under åren i USA.

– Jag har blivit en ganska stabil balansspelare med fokus i både defensiven och offensiven. Jag brukade inte försvara så mycket när jag spelade i Sverige så var jag väl ingen försvarsgigant direkt, men nu tar jag lite ansvar där också, säger Rydstrand som även hunnit med att ta två bachelors under tiden i USA.

Vilken är din drömklubb i MLS, är det att bli lagkamrat med Zlatan?

– Jag vet inte. Hade det varit för två år sedan hade jag sagt New York City med Pirlo, men nu är jag bara nöjd med om jag kommer till ett bra lag och får spela. Jag har inga önskemål.