I måndags skulle FIM (Internationella motorcykelförbundet) hålla stormöte om nästa års tävlingskalender. Då skulle det beslutas om Funbo MS och Uppsala får isracing-VM nästa år. Men det råder vissa konflikter i motorcykelvärlden just nu.
– De har bekymmer i FIM. Polska mc-förbundet har ett slags protest mot de nya ljuddämparna i speedway. Det möte som hölls i måndags som bara skulle beröra tävlingskalendern berörde också ljuddämparfrågan, säger Lars S Björndahl från Funbo MS och fortsätter:
– Ett möte som kanske skulle ha tagit en halv dag (under måndagen) har nog tagit minst 12–14 timmar redan, och de sitter nog fortfarande i möte (på tisdagseftermiddagen).

På tisdagskvällen hade inget besked kommit från FIM.
– Jag skickade ett sms till Svemos (Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet) generalsekreterare Per Westling vid lunchtid och frågade om han hade hört något. Han svarade då att de inte fått något direkt svar men att hans inofficiella uppgifter säger att FIM är positiva.
– Jag är väldigt glad över det svaret och är än mer positiv nu än vad jag redan var efter helgens tävling på Studenternas. Men eftersom vi inte har fått ett slutgiltigt svar kan jag inte säga att det är klart, säger Björndahl.

När det slutgiltiga beskedet kommer är fortfarande oklart men det väntas komma inom en väldigt snar framtid.