Viktor Östlund är inne på sin andra säsong i Eskilstunalaget Guif, laget han lämnade Skånela för under sommaren 2013, och 22-åringens utvecklingskurva fortsätter gå spikrakt uppåt. Han debuterade i det svenska landslaget för knappt ett och ett halvt år sedan och har totalt sju landskamper på meritlistan vilket gör honom till den minst rutinerade spelaren i Sveriges trupp, sett till antal landskamper. Som jämförelse har högernian Kim Andersson dragit på sig den svenska landslagströjan inte mindre än vid 209 tillfällen.

– Det var jäkligt kul att få beskedet. Något som man alltid har drömt om. Det är bra gubbar med i laget och de mer rutinerade hjälper till mycket, säger han.

Vad förväntar du dig av VM?

– Jag har inte hunnit tänka så mycket på det. Inte mer än att jag kommer att försöka göra det så bra som möjligt när jag får chansen.

Viktor Östlund spelar som vänsternia. En position som varit hårt utsatt i det svenska landslaget i och med att stjärnan Kim Ekdahl Du Rietz tackat nej till landslagsspel och ersättaren Jim Gottfridsson tvingats till operation. Utöver Viktor Östlund är även Kristianstads Markus Olsson uttagen på samma position.

Handbolls-VM i Qatar avgörs mellan den 15 januari och 1 februari. Sverige har lottats in i grupp C tillsammans med Frankrike, Algeriet, Tjeckien, Egypten och Island där de senare står för motståndet i Sveriges premiärmatch.

Sverige kommer att ha ett läger mellan den 28–30 december innan truppen träffas igen den 2 januari för en sista förberedelse inför VM.