I helgen stod det klart att målvakten Josh Wicks valt att tacka nej till Sirius kontraktsförslag och lämna föreningen. Nu gör yttern Johan Andersson detsamma. Andersson, som deltog i 19 av Sirius 30 matcher under säsongen i allsvenskan, kommer att söka sig till en ny klubb.

– Jag känner att jag kört fast lite och tror att jag kommer må bra både som människa och som fotbollsspelare av att testa vingarna någon annanstans, säger Johan Andersson till Sirius hemsida.

Johan Andersson fick A-lagskontrakt med Sirius inför säsongen 2014. Året därpå slog han sig in i startelvan när Sirius kom trea i superettan. De två senaste säsongerna har dock starterna blivit allt färre och nu väljer han alltså att gå vidare i karriären.

– Det var ett tufft beslut att ta, jag har varit i klubben länge och hade inte varit där jag är i min karriär utan Sirius. Det är jag evigt tacksam för, och jag hoppas verkligen att jag en dag kan återvända i någon roll.

Sedan tidigare har tre spelare från Sirius trupp, Ante Björkebaum, Ante Eriksson och Niklas Busch Thor, valt att lägga skorna på hyllan. Dessutom står det sedan tidigare klart att både Diego Montiel, som varit utlånad till Gävle, samt Josh Wicks lämnar blåsvart. Nu ansluter sig även Johan Andersson till den skaran.

– Det känns tråkigt att han lämnar, vi hade gärna haft honom kvar, men vi kan bara acceptera hans beslut att söka nya utmaningar och önska honom lycka till, säger Sirius assisterande tränare Thomas Lagerlöf till klubbens hemsida.

Anderssons moderklubb är Vaksala och han har tillsammans med Kim Skoglund och Niklas Busch Thor varit Sirius största Uppsalaprofil de senaste åren.