Förre förbundskaptenen i brottning Leo Honkala har stängts av två år efter att ha testat positivt för anabola steroider vid veteran-EM i styrkelyft.
-Jag tänkte vara med och tävla för sista gången. Det var extra lockande att testa om ryssfemmorna hade effekt, säger den 73-årige Honkala till Dala-Demokraten. För tidningen berättar Honkala att han började ta ryssfemmorna några veckor innan tävlingen i Tjeckien i juli.
-Jag var medveten om att det var otillåtet, men jag trodde inte att jag skulle åka fast. Det var extra lockande nu när det fanns en klass för tävlande över 70 år i EM. Honkala, som tävlat för Borlänge AK, hade hoppats att slå världsrekord. Han uppger att han lyft 220 kilo innan han åkte till tävlingen att jämföras med rekordet på 195 kilo.
För tidningen berättar Honkala att han för 13 år sedan använt förbjudna preparat utan att "åka dit".
-Sedan dess har jag inte använt preparaten förrän nu. Och jag har inte berättat om att jag använt dopning tidigare, säger Honkala som tävlat i styrkelyft i just 13 år. Honkala var tränare för de svenska brottarna som hade stora framgångar i OS i Los Angeles 1984. Han avstängdes senare av brottningsförbundet under uppseendeväckande former efter en dopningsskandal, men fick slutligen full upprättelse av Riksidrottsförbundet.