Den hoppfullhet som fanns i det svenska laget inför matchen blåstes snabbt bort. Colombia dominerade den första halvtimmen och Sverige fick knappt låna bollen. Redan efter elva minuter hade Rincon gett Colombianerna ledningen och elva minuter senare var det dags igen då matchens bästa spelare Tatiana elegant chippade in bollen i mål bakom Hilda Carlén.
- Det är svårt att säga vad som hände. De utnyttjar att vi inte spelar bra och sen är det alltid tufft att vända underläge, säger Appelqvist.

Hur kändes det inför matchen?
- Vi hade en jättebra känsla innan. Visst, det var väl kanske lite nervöst på sina håll men jag tror inte att det påverkade oss.

Ledningen kunde ha varit betydligt större. Det tog över en halvtimme innan Sverige sköt sitt första skott på mål. Den sista kvarten av första halvleken var visserligen bättre från Sverige, men mycket tack vare att Colombia lade sig på försvar.
- Vi hade ändå en ganska positiv känsla i paus eftersom vi spelat upp oss lite mot slutet. Vi pratade om att vi hade vänt underlägen förut och att om de kan göra två mål på 45 minuter så kan vi också.

Det var ett aggressivare Sverige som kom ut i den andra halvleken. Bollinnehavet svängde nästan helt över till svenskornas fördel men Colombia bevakade ledningen säkert och Sverige lyckades inte skapa några heta chanser till reducering.
- Det blev svårt när de backade hem.
I stället var det Colombia som var närmast att göra mål i andra halvleken men Tatianas avslut gick strax utanför. I och med förlusten är turneringen över för svensk del.
- Det är klart man är besviken nu men samtidigt vet vi att vi har gjort en jättebra turnering. Vi vann ändå ”dödens grupp” men siktet var så klart inställt på en medaljmatch.

Emilia Appelqvist spelade sin vana trogen hela matchen för Sverige och kan därmed stoltsera med att ha spelat samtliga minuter under Sveriges första U20-VM för damer.
- Jag är nöjd för egen del. Jag har deltagit både offensivt och defensivt under turneringen och slitit på där på mittfältet. Samtidigt är det svårt att säga att man är speciellt nöjd efter den här matchen, säger Appelquist.
Länets andra bidrag till VM-laget, Sarah Stork, ursprungligen från Månkarbo, hoppade in med drygt tio minuter kvar att spela av matchen.