– Det är så fantastiskt skönt att vi äntligen har vunnit, säger Thomas Rosen med ett stort leende på läpparna.

Det var han och Kalle Karlsson, Sven Myrberg, Henry Myrberg och Roger Hallerström som rodde Doris af Gräsö till seger i årets Gräsö runt. För några av medlemmarna i laget var det tjugonde gången runt Gräsö. Under åren har det blivit många andraplatser men aldrig en vinst, förrän nu.
– Det var otroligt jobbigt men verkligen värt det. Jag tror att vi vann en hel del tid på slutsträckan med våra två segel. Men å andra sidan har vi fått släpa dem runt hela tävlingen och kunde inte använda dem förrän nu, säger Thomas Rosen.

När den sista sträckan började var det bara en minut mellan Doris af Gräsö och näst snabbast båt. Och när båtarna kom runt Kalvudden och började närma sig färjeläget var det fortfarande osäkert vem som skulle vinna. Men i mål var Doris af Gräsö klart före och satte en mycket bra tid på 51 minuter på sista sträckan och en totaltid på 6 timmar, 12 minuter och 47 sekunder. På andra plats i tävlingen kom Hanna af Gräsö på 6 timmar, 14 minuter och 59 sekunder och på tredje plats kom Laura af Gräsö på 7 timmar och 50 sekunder.