Han har lekt överlevnadslekar på en ö i sju veckor och varit en del av svensk hiphop i tolv år. Ändå är det tiden på "Robinson"-ön folk känner igen honom från. Nu släpper Klas Granström alias K-Laz sitt första album.
- När folk hör musiken tror jag inte att de bryr sig om vad jag gjort tidigare.
Klas Granström var med i "Expedition: Robinson" 1999. Han ångrar inte sin medverkan i dokusåpan, men när de andra deltagarna började gå på kändisfester drog han sig medvetet undan.
- Det var mest en magkänsla. Varför ska jag hänga med någon gammal Fröken Sverige i en bar? Jag är fan från Luleå. Det kändes bara töntigt att stå där och dunka rygg med Tito Frez.
Han började sin bana som discjockey och fanatisk skivsamlare, men för fem år sedan fick Klas en unik chans att gå som lärling på Markoolios produktionsbolag Diggin Entertainment.
- De sökte hungriga unga killar som ville lära sig producera, men de fattade ganska snabbt att jag inte ville göra Markoolio-låtar. Det närmaste jag kom var att kläcka idén till den där "Mera mål"-videon.
Studiovistelsen gav ändå erfarenhet och tidigt nästa år släpper Klas sitt första album "K-Laz presents: The soulsnatcher BD". Han står för beatsen medan skivan gästas av ett gäng olika rappare. Amerikanska Inverse, som bland annat turnerat med Slum Village i USA, dansken Fred Nukes, Formula One från Göteborgsgruppen Loose Cannons och svenske producenten Soul Supreme.
- Jag har framförallt jobbat med rappare som jag verkligen gillar och känt att det är synd att de aldrig får komma fram.
Att hiphop fortfarande är en smal genre i Sverige, med väldigt få artister som slår igenom och får sälja skivor, bekymrar honom inte nämnvärt.
- Visst har man haft de där drömmarna, men nu är jag mer realist. Jag är nöjd om jag får göra en platta till.