Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiets ledamöter i Uppsala kommuns namngivningsnämnd reserverar sig nu mot beslutet att döpa parken mellan Rangströms väg och Hugo Alvéns väg i Gottsunda till Lina Sandells park.
Lina Sandell var en svensk poet och psalmförfattare som ligger bakom psalmer som "Blott en dag" och "Tryggare kan ingen vara".

Sedan tidigare har två gator i området namn efter kyrkomusikerna Henry Weman och Elfrida Andrée. S, MP och V skriver nu att det är "etnocentriskt att med en rösts övervikt tvinga igenom ett namn med stark kristen anknytning i ett mångkulturellt område såsom Gottsunda."

– Vi ställer oss naturligtvis positiva till att en park namngiven efter Lina Sandell arbetas fram. Men vi anser att Gottsunda inte är den bästa platsen. Till skillnad från gatunamn, ställs Parknamn inte ut efter nämndens beslut, vilket innebär att de boende i Gottsunda inte kan påverka denna namngivning, säger Jan Ask, gruppledare (S) i Namngivningsnämnden i ett pressmeddelande.

Partierna vill som UNT tidigare har berättat istället namnge parken efter Monica Zetterlund.