Enligt Christer Nordström, presstalesperson vid Uppsalapolisen, är det fyra bilar som är inblandade i krocken, alla ska tillhöra Hovstallet.

- Men jag har inga uppgifter på vilka som har suttit i dem eller hur olyckan har gått till, säger Christer Nordström.

Totalt nio personer har skadats, varav två fick föras i ambulans till sjuhus. Resterande kunde skjutsas av polis. Christer Nordström säger att ingen person är allvarligt skadad.  

Artikelbild

Bilarna i krocken hör till kortegen som var på väg till Universitetsaulan för ceremonin med bland andra kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Kronprinsessan, prinsen den indiske presidenten Pranab Mukherjee och andra huvudpersoner kom fram till universitetshuset trots incidenten.

E4:an är avstängd i båda riktningarna från trafikplats Kumla till trafikplats Bärbyleden. Polispatruller är på plats och dirigerar trafiken vid nya Gnistarondellen, där olyckan skedde. 


Vid 18:15 meddelar Christer Nordström att avspärrningarna är kvar och så även dirigeringen av trafiken. Nu väntas den indiske presidenten med sällskap att åka tillbaka mot Stockholm.

- Det ska börja rulla snart men det kan bli vissa stopp på grund av kortegen som ska tillbaka till Stockholm, säger Nordström.