Inne på Ramunds seniorrestaurang står det ärtsoppa och pannkakor på menyn, som brukligt är på torsdagar. Lika brukligt är inte tårta till kaffet, men omväxlingen är inget som stör Rolf Dahlberg, läsare sedan en lång tid tillbaka.

– Jag har läst tidningen i många år, och jag tycker den är bra. Jag läser den varje dag från pärm till pärm. Min fru läser den också, men hon läser den innan jag vaknar så det är inga problem.

Är det något vi borde skriva mer om?

Artikelbild

Kl-U-bbchef. Michael Lundgren på Sirius fotboll gillar den nya U-loggan.

– Nej, det kan jag inte säga. Men sporten tycker jag är det bästa av allt – den läser jag först. Men sedan får man läsa lite om allt möjligt.

Den nya logotypen skars snabbt upp i bitar, och var inget som Rolf Dahlberg reflekterade över eller hade någon åsikt om.

Men tårtan var god?

– Jadå, den kan man ta mer av, säger Rolf Dahlberg.

Artikelbild

| Uppsala universitets motto är "Tradition av förnyelse", ett motto som även UNT och andra medier borde ha, menar Eva Åkesson, rektor för Uppsla universitet, här med Marlene Burwick, kommunstyrelsens ordförande.

Att Upsala Nya Tidning har en lång historia är väl känt, och Rolf Dahlberg var inte den enda mångåriga prenumeranten i rummet. Kaij Lindholm fick tidningen hem i brevlådan redan under 1960-talet.

– Jag har haft den sedan 1968. Förändrats har den nog inte gjort sedan dess, säger Kaij Lindholm innan även han sätter sig till bords.

Artikelbild

Kl-U-bbchef. Michael Lundgren på Sirius fotboll gillar den nya U-loggan.

Det var inte bara seniorer som fick tårtbesök av redaktionen på torsdagen. Bland andra överraskades Siri-U-s fotbollskansli med en tårta med nya U-logotypen på.

– Jag såg loggan häromdagen och tyckte direkt att den var jättesnygg, säger klubbchefen Michael Lundgren.

Artikelbild

U-ppsluppet. Johan von Knorring, Marie Ullerstedt, Charlotte Simonsson och Göran Enander på länsstyrelsen tog emot tårta och tavla med nya U-loggan.

Han har en bakgrund i medievärlden och en klar bild av vad som krävs för att en lokaltidning med starka tradtioner ska vara modern och stå stark även i framtiden.

– Ni måste synas där läsarna finns. Förr var det bara i brevlådan, men i dag gäller det att hitta nya vägar, inte minst till ungdomarna.

Artikelbild

Funkar digitalt. UNT:s nylanserade U-logga är ett komplement till den gamla jugendloggan.

Han har också ett tydligt önskmål om innehållet.

– Lyft fram det positiva mer!

En annan som fick U-tårta var landshövdingen Göran Enander, eller ska vi kanske säga G-U-ran Enander?

– Ha, ha, det har jag inget emot, säger han när han öppnar lådan med U-tårtan.

Han har arbetat i offentlig verksamhet i många år och vet väl vad medierna behöver satsa på för att fortsätta att vara relevanta.

– Vi behöver granskas, det vore förödande för samhället om medierna inte gör det längre.

Vikten av granskning är även något som Christer Nordström, presstalesman hos polisen, eller sn-U-ten, Marlene B-U-rwick, kommunstyrelsens ordförande och Eva Åkesson, rektor för U-ppsala U-niversitet, och lyfter fram när de bjuds på tårta.

– Det är genom er som Uppslaborna får får del det vi gör. Lokalmediernas framtid finns i en blandning av granskning och information, säger Marlene Burwick.