42-årige Fatih Majeed och hans fru kunde till och med se rörliga bilder av hur de fyra inbrottstjuvarna tog sig in i hans butik eftersom de har en bevakningskamera innanför entrén kopplad till larmet.

– Jag fick på mig en t-shirt, byxor och skor. Sen sprang jag.

Fatih Majeed bor bara 300 meter från sin butik. När han kom dit såg han hur två unga män lastade in varor i en bil. Han hotades med en stor kniv, eller möjligtvis ett svärd, enligt en vän till Fatih som finns med vid intervjun och hjälper till att tolka.

Artikelbild

| Rädd? Jo då, men Fatih Majeed fick ändå krafter att se till så att två tjuvar skrämdes på flykten samtidigt som två andra greps.

Fatih Majeed tog upp en kraftig gren och slog med den mot bilens vindruta. Då fann de två unga männen det för gott att springande lämna platsen. De två var fortfarande på fri fot på tisdagsförmiddagen.

Men ytterligare två män fanns kvar inne i butiken. De lyckades hålla entrédörren stängd inifrån samtidigt som Fatih Majeed vrålade och försökte ta sig in. Efter en stund dök den första polispatrullen upp.

– Det var två poliser som förmodligen trodde att jag var en av tjuvarna. De höll sig på avstånd och verkade invänta förstärkning.

Efter ytterligare en stund dök nästa patrull upp, och Fatih Majeed lyckades göra klart för poliserna att han var Flöjtens ägare. Han togs tämligen nedkyld om hand av poliserna, som även kunde gripa de två män som förskansat sig inne i butiken. De två männen, som är 18 respektive 19 år, anhölls senare under tisdagen.

Artikelbild

| Polisens tekniker på plats utanför brottsplatsen.

Fatih Majeed har inte varit inne i butiken sedan han stängde den på måndagskvällen och vet därför inte vad som stulits. När UNT träffar honom är polisens tekniker på plats för att säkra spår och butiken hålls stängd ytterligare någon timme.

Han berättar att det här är tredje inbrottet under de två år som han och frun drivit butiken och pizzerian. Han har dessutom råkat ut för inte mindre än sju bilbränder. Inte någon av dessa händelser har klarats upp polisiärt, enligt Fatih Majeed, som haft mycket kontakt med försäkringsbolag på senare år.

Efter nattens omskakande upplevelse överväger han att sälja sin rörelse.

– Det känns hopplöst, säger han.

LÄS MER: Tjuvar ringde polisen för hjälp