Det var vid 03.03 natten till torsdag som inringare ska ha hört två smällar på nattklubben Birger Jarl. Under torsdagen kunde polisen konstatera att det rörde sig om två handgranater som hade kastats in genom en fönsterruta. Under fredagsförmiddagen fortsätter polisen sitt arbete med att analysera de spår som säkrats.

– Idag kommer vi hålla fortsatta förhör och arbeta vidare med tekniska undersökningar.Teknikerna har säkrat spår som ska hanteras här inne. Sen får vi se vad som går vidare till vad som tidigare kallades för SKL, säger Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström.

Vet man vad det var för granater?

– Det vet jag inte. Vi har säkrat en del spår och måste undersöka dem.

När UNT pratade med Bertil Olofsson, chef för polisens nationella bombgrupp och Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi under gårdagen menade de båda att handgranater är svåra att få tag på, och därför ofta kopplade till organiserad brottslighet.

LÄS MER: Bombchef: "Sannolikt insmugglade från andra länder"

Tror du att det rör sig om organiserad brottslighet?

– Nej, vi vet ingenting om motivet bakom och vill inte spekulera i om det finns någon koppling. Så långt har vi inte kommit.

Har du uppgifter på om andra krogar eller nattklubbar fått motta hot under året?

– Nej det har jag ingen information om. Och det är inte heller den typen av information vi lämnar ut, säger Christer Nordström.

LÄS MER:  "Handgranater bakom explosionen"

LÄS MER:
Explosion i centrala Uppsala

LÄS MER: Ägaren: "Det är klart att det är jävligt tråkigt"

SE MER: Birger Jarl utsatt för attentet

SE MER: Birger Jarl avspärrat efter explosion