Sha Cao med dottern Emily Pan, 4 år, Sala backe: ”Jag skulle vilja åka till Gotland och bada. Finns det många olika bad här i Uppsala? Jag önskar jag kunde åka iväg mera men jag har inget körkort och dessutom är jag gravid så vi badar mycket här vid Lyssnaängsbadet. Emily tycker om att sitta i strandkanten och leka, gräva i sanden och plaska med fötterna i vattnet.”

Anna Olli och Joachim Place, Ekeby: ”Vi cyklar gärna till naturreservatet och badar vid Oxtorget norr om Fredrikslund. Där är det inte så mycket trafik och inte så mycket folk eftersom det är en bit att gå ner till stranden. Vi trivs där. Det är viktigt att bada på sommaren, nu har vi varit ute och paddlat i två dagar och nätter och ska äta vår lunch, ris med tomatsås.”

Kelly Hubble, Uppsala: ”Jag gillar det här badet men jag åker gärna till Morga hagar också där det finns kor, stora ekar och ett stort gräsområde. Det är jättefint. Björklinge är också fint. Jag kommer från södra Californien och jag har bott här sen 2007. Första tiden var det lite kallt i vattnet här i Sverige, men nu åker vi och badar flera gånger i veckan, för att bli varm och för att leka med syskonbarnen i vattnet.”

Artikelbild

| Bertrand Philippe

Jarmo Haataja, Österbybruk: ”Fjällnora är trevligt med servering och lite mer att göra, men jag trivs med alla baden. Jag jobbar åt kommunen och ser till att sopptunnorna töms, att det finns livbojar och att det är allmänt fräscht på bad- och grillplatserna. Folk sköter sig bra, det är inte mycket skräp eller skadegörelse, bara vid enstaka platser.”

Bertrand Philippe, centrum av Uppsala: ”Jag badar helst i havet. Allra helst på västkusten vid Halmstad, min flickvän kommer därifrån så vi brukar hälsa på hennes föräldrar. Annars badar jag gärna vid kusten utanför Bordeaux i Frankrika där jag kommer ifrån. Jag gillar när det är både sand och gräsytor på en badplats. Då kan man välja att sätta sig på gräset när man ska äta och slippa få sand i maten.”

Sofia Bahamondez, Ekeby: ”Särstabadet i Knivsta. Där är det fräscht och bra organiserat, de har tänkt på allt: hopptorn, brygga, restaurang, minigolf och bra toaletter. Men jag har närmast till Lyssnaängsbadet, hit kan jag cykla och jag älskar att bada med mina kompisar.”