Mikael Oscarsson och Annika Eclund kandiderar inte mot varandra. Men det är i deras respektive valkretsar som Ebba Busch Thor ser ut att ligga bäst till för att samla högst andel personkryss. Sent på fredagseftermiddagen hade Mikael Oscarsson ett litet övertag om riksdagsplatsen. Men fortfarande återstår många röster att räkna i valkretsen Västra Götaland östra.

– Jag följer räkningen väldigt noga. Både jag och Annika är med på partistyrelsemötet just nu. Och vi sitter båda och uppdaterar våra skärmar, säger en nervös Mikael Oscarsson när UNT når honom på fredagseftermiddagen.

I Uppsala län har länsstyrelsen räknat färdigt valet. Där kryssades Ebba Busch Thor på 22,12 procent av Kristdemokraternas röster. Det är den högsta andelen personkryss för henne i de valkretsar som hittills är färdigräknade. Men på fredagskvällen hade hon fått lite högre andel kryss i Västra Götaland östra. Strax före klockan 18 hade hon samlat 23,2 procent av de KD-röster som hittills räknats i valkretsen där Falköping, Skövde, Skara och Lidköping ligger. Håller den trenden i sig innebär det att Ebba Busch Thor kommer att representera Skara i riksdagen och Mikael Oscarsson får behålla sin riksdagsplats.

Fortfarande återstår dock många röster att räkna. I Västra Götaland östra hade på fredagskvällen 94 av 164 distrikt räknats.

Även i Stockholms län återstår många röster att räkna. Där ligger Ebba Busch Thor på 20,7 procent kryss när 243 av 766 distrikt är räknade.

LÄS MER: Uppsalapolitikerna som tar plats i riksdagen

LÄS MER: Hård kamp om personkryssen