Hanna Oja, 25 år:

– Det var ganska förväntat att det blev så jämnt. Men jag blev glad att Sverigedemokraterna "bara" fick 17,6 procent, eftersom valundersökning hade tippat på 20 procent. Hur det kommer att bli nu kan jag inte svara på, jag är inte tillräckligt insatt för att kunna ge ett bra svar.

Per Erik Sundström, 67 år:

Artikelbild

| Birgitta Hellman jobbade kväll och hann inte se vad resultatet blev.

– Jag bor i Thailand men har följt valresultatet. Det gick som väntat tycker jag! Nu borde partierna acceptera Sverigedemokraterna. De har fått så många röster att det inte går att stänga dem ute längre.

Maja Sagrén, 17 år:

– Jag är ju bara 17 år, så jag får inte rösta. Men jag är inte så insatt i politik, det känns så komplicerat. Valresultatet blev ungefär som jag hade förväntat mig. Vi får väl se vad som händer nu, det är svårt att veta.

Ammar Al Hajeh, 31 år:

Artikelbild

| Ammar Al Hajeh är orolig över att Sverigedemokraterna växer.

– Det är katastrof! Sverige måste vara det enda landet i världen där alla partier kan vinna. Socialdemokraterna vann ju, men Sverigedemokraterna fick så många röster. Det börjar bli farligt nu.

Birgitta Hellman, 73 år:

Artikelbild

| Hanna Oja blev förvånad över valresultatet.

– Jag har faktiskt inte hunnit kolla vad resultatet blev. Jag jobbar inom vården och jobbade sent i går, och jobbar i dag också. Så jag får kolla hur det gick i kväll. Men det verkar spänt, så vi får se hur det går.