När de 161 valdistrikten i Uppsala kommun hade räknats klart låg valdeltagandet på 84,4 procent. Vid förra valet var valdeltagandet i hela kommunen 83,7 procent.

Miljöpartiet landade till slut på 7,1 procent, vilket är 2,8 procent högre än vad de fick i riksdagsvalet. Dock minskade partiet i Uppsala kommun med hela 6 procentenheter. Socialdemokraterna minskade med 1,6 procentenheter från det förra valet till 25,2 procent. Partiet blev det största i kommunen.

Vänsterpartiet ökade något och fick 10,6 procent i kommunen.

Sverigedemokraterna fick 9,2 procent, vilket var en ökning från de 6,6 procent som partiet fick i förra valet i hela Uppsala kommun. Även Kristdemokraterna ökade, från 5,6 procent till 7,2 procent.

Precis som i valet till riksdagen ökade Centerpartiet även i Uppsala kommun och fick till slut 9,6 procent. Liberalerna hamnade inte långt ifrån på 9,3 procent, vilket var en ökning med en procentenhet från förra valet.

Moderaterna minskade med 1,7 procentenheter till 17,4 procent. Partiet blev andra största parti i Uppsala kommun när alla valdistrikt var räknade.