Klippet är hämtat från en nyhetssändning på TV 4 och inleds med inklippsbilder från Uppsala på valborg. Reporten berättar att det är svårt för unga att säga nej till sprit på valborg eftersom att traditionen är så stark. Därefter visas en kort intervju med Magnus Jonsson som får berätta om sin syn på att supa på sista april: "Det är väl det bästa som finns på valborg – att supa sig riktigt jävla redlös" säger han där han står på Östra Ågatan invid Fyrisån.

Söker man på "valborg" på Youtube är klippet ett av de första som kommer upp och varje år när den 30 april närmar sig sprids videon via sociala medier. Sammanlagt har det setts av miljontals människor och trots att det i år har gått elva år sedan klippet spelades in minns Magnus Jonsson fortfarande intervjun:

– Jag tänkte då att det inte fanns en chans att de skulle ta med det på tv och om de gjorde det skulle det ju bara vara på lokal-tv. Men det hamnade på riksnyheterna och snurrade fyra gånger den där kvällen och blev ju viralt direkt trots att knappt någon visste vad ett viralt klipp var på den tiden, säger Magnus Jonsson.

Vad tänker du om att det klippet sprids år efter år?

– Det är ju ganska roligt och kul att folk kan skratta åt det. Jag tror grejen med klippet är att många ungdomar kan relatera till innehållet. Jag minns att jag frågade reportern om inte alla ungdomar svarar likadant på frågan om vad de tänker om alkohol på valborg? Men hon sade att de flesta svarade att de skulle titta på majbrasan med mamma och kanske dricka ett glas vin. Alla som har varit unga i Uppsala på valborg vet att ingen stannar hemma och dricker ett glas vin med mamma – det är lite andra grejer som gäller. Jag sade helt enkelt som det var och det har jag fått både ris och ros för.

Vad tänkte din egen mamma om det hela?

– Haha. Hon var faktiskt ganska hårdhudad och tyckte att det var lite småroligt, men kanske också lite jobbigt.

Du själv har aldrig skämts för klippet?

– Nej, det skulle ju inte fungera om jag gjorde det. Ett år sågs klippet av 1,5 miljoner tittare på Facebook. Om jag mådde dåligt varje gång någon såg det skulle jag helt enkelt må alldeles för dåligt. Det är roligt att folk gillar det!

Hur firar du valborg i år?

– På grund av den stora uppmärksamhet som klippet har fått bestämde jag mig i år för att fly till Florida. Nej, skämt åsido, resan var faktiskt planerad sedan tidigare, men jag ska fira i solen och hoppas att alla i Uppsala får en lika trevlig valborg!

Klippet kan ses på Youtube, bland annat här.