LÄS MER: Här hittar du allt om valborg

Det finns flera alternativ runt om i Uppsala för den som inte brukar spendera sina dagar med näsan i en bok. På Birger Jarl startar valborgsfirandet redan den 29:e april, även känt som "kvalborg", där klubben håller öppet som vanligt på kvällstid. Det kommer att vara "Spring Break-team" med schlagerinfluenser och Linda Bengtzing kommer att uppträda. På själva valborgsmässoafton håller firandet på hela dagen.

– Vi kör dagsfest på valborg fram till klockan 18.00. Klockan 22.00 öppnar vi igen, men då är det i princip vanlig nattklubb med lite olika dj:s som kommer att spela, säger Johan Lindh, delägare på Birger Jarl.

Flustret kommer också att anordna dagsfest med sillunch och livemusik från 11.00 och har öppet fram till 03.00.

På Palazzo Skarholmen, som öppnade så sent som i januari i år efter att ha stått tomt under en längre tid, är detta första gången de anordnar ett valborgsfirande.

– Vi har bokat in flera dj:s och det kommer bli lounge och musik på altanen under kvällen. På dagen kommer vi dock hålla restaurangen öppen som vanligt, säger ägaren Alessandro "Alex" Khachatryan.

Även till sommaren kommer Skarholmen att utnyttja sitt fina läge vid vattnet.

– Vår plan är att fortsätta anordna det här i framtiden också. Redan till sommaren planerar vi att köra After Beach-fester några dagar i veckan. Det kommer bli grymt, säger Alex Khachatryan.

Även i Saluhallen kommer det gå att fira valborg. Brink & Berger i samarbete med Svenssons krogar anordnar valborgsklubb mellan 22-03 på valborgsmässoafton.