Insändare Kommentar till insändare av Savinjith Walisadeera 7/6

Att Savinjith Walisadeera, 16 år skriver den välgenomtänkta insändaren är lysande! Tydligen inser den yngre generationen fördelar med gratis/subventionerade resor i ett försök att få fler att åka kollektivt! Inte första gången att någon yngre person gör sig hörd!

Tack Savinjith – du har rätt på hur du ser på saken. Hoppas våra politiker tar till sig av dina åsikter och argument i deras uppdrag att lansera en lämpliga biljettskala.

LÄS MER: Gratis buss inte bästa lösningen

Under de senaste åren har flera bra insändare skrivits angående gratis åkning för olika pensionärskategorier. Erik Pellings senaste inlägg låter trovärdigt och hoppfullt. Vi, och samhället, skulle vinna mycket genom att kunna åka billigare och därmed deltar i flera aktiviteter typ Träffpunkten, äter luncher tillsammans på seniorrestauranger, åker ut till fritidsområden och parkerna med mera.

I UNT häromdagen kunde vi läsa om den stora gruppen pensionärer vars pension ligger under 11 000 kronor. Min pension ligger strax över 8000 kronor och trots att jag cyklar är de längre avstånden omöjliga att nå och detta är jag inte ensamma om!

Tack än en gång Savinjith!