Föreningen satsar egna pengar för att få is

Det politiska styret säger nej till konstis i Söderfors. Nu satsar Söderfors Goif egna pengar och spolar naturis för att föreningens ungdomsbandy ska överleva.

Ska det bli någon is på Bruksvallen i Söderfors i vinter får föreningen själva lösa det. Kommunen kommer inte att skjuta till några pengar till is.

Ska det bli någon is på Bruksvallen i Söderfors i vinter får föreningen själva lösa det. Kommunen kommer inte att skjuta till några pengar till is.

Foto: Linuz Lindqvist

Söderfors2019-11-10 08:00

– Den här säsongen kör vi vidare i egen regi. Vi vill inte slå sönder en ungdomsverksamhet som fungerar genom att inte spola is, säger Linuz Lindqvist, ordförande i Söderfors bandy.

Linuz Lindqvist förklarar att bidrag på runt 100 000 kronor från företag och privatpersoner gör att föreningen har råd att spola is i egen regi.

– De här pengarna räcker den här säsongen. Vad som händer sedan är oklart. 

Klubbens ungdomsverksamhet omfattar bandyskola och tre lag och totalt ett knappt hundratal barn. Bruksvallen utnyttjas även av allmänheten och vid nyår 2018 var det 300 personer som åkte skridskor där. 

Vid budgetfullmäktige i Tierps kommun tidigare i veckan debatterades frågan ordentligt. Kostnaden för att lägga konstis på Bruksvallen ligger runt en miljon kronor för en vintersäsong (från november till mars).

Både Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna hade budgeterat för att spola konstis i sina budgetförslag. Det hade däremot inte den styrande kvintetten (C, M, L, KD och MP) gjort. Det var också deras budgetförslag som vann i fullmäktige. Beslutet innebär att Bruksvallen nu varit utan kommunalt finansierad konstis i tre år.

Klubben kommer däremot inte att ha något seniorlag i division två den här säsongen.

– Naturisen skapar en osäkerhet som gör att det inte går att planera för ett seriespel. Därför blir det inget seniorlag, säger Linuz Lindqvist.

Söderfors Goif har flera ungdomslag och en egen bandyskola.
Söderfors Goif har flera ungdomslag och en egen bandyskola.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!