Välrenommerade BBC, världens mest lästa engelskspråkiga nättidning Mail Online och prestigefulla National Geographic är bara några av de hundratals medier världen över som under de senaste dagarna har rapporterat om den.

LÄS MER: Allah på band från vikingagravar

– Fast jag är inte helt överraskad. När jag för tiotalet år sedan i samband med min doktoravhandling berättade om att vikingakvinnor på sina klänningar haft spännbucklor på brösten blev också det en världsnyhet, säger hon.

Artikelbild

Prestigefullt. Brittiska BBC är ett av flera prestigefulla medier som rapporterat om att Allah och Ali omnämns på sidenband från vikingagravar.

Annika Larsson är glad över uppmärksamheten, inte bara den från nyhetsmedier..

– Jag har fått väldigt fin respons från forskare över hela världen, med många gratulationer. Arabisktalande har också hört av sig med information om hur tecknen kan få en ännu större innebörd. Det är jätteroligt att få ett såddant stöd och hjälp i forskningen, säger hon.

Intresset från media verkar inte heller att avta. Telefonintervjun med Annika Larsson på fredagsförmiddagen blir kort.

– Nej, nu måste jag sluta. En journalist från New York Times väntar på att intervjua mig och sedan ska vi åka till Enköpings Museum för att ta bilder från utställningen Viking Couture där några av banden visas, säger hon.

Fotnot: Och du kan läsa hur artikeln i New York Times blev här.