– Det är spännande. Uppsala har varit på tapeten länge och det här blir vårt största flaggskepp hittills, säger Tony Mansour, som grundat kedjan tillsammans med sina två bröder.
Han tror att studentstaden Uppsala är perfekt för deras koncept.
– Lokalen som vi tar över är större än de andra Mocca Delis som finns runt om i Sverige, säger han.
I höst kommer restaurangen på 553 kvadratmeter att öppna på Dragarbrunnsgatan 41, alltså restaurangkedjan TGI Fridays gamla lokaler. Tills dess ska allt från möbler, inredning tak, golv och toaletter bytas ut.
– Det är total make over som gäller. Vi gör om hela restaurangen så att den passar vårt koncept.
Franchise-kedjan är redan etablerad i ett tiotal städer runt om i Sverige. Tony Mansour beskriver restaurangerna som ett "stort, familjärt vardagsrum" där Uppsalaborna kommer kunna äta pizzor, pastarätter, sallader och mackor men även bakverk och baristakaffe. Runt 25 personer kommer att anställas.
Men de nya ägarna får räkna med tuff konkurrens. På Dragarbrunnsgatan finns redan 20 restauranger, inom en kort sträcka.
Finns det verkligen tillräckligt med kunder för en restaurang till?
– Vi vill etablera oss mitt i flödet, där folk redan rör sig. Vi är inte där för att konkurrera, utan vi vill komplettera utbudet genom att hålla öppet från morgon till kväll, säger han.