Det anser Unn Harsem som är ordförande i Centerpartiet i Uppsala. Hon är ändå nöjd med helgens överenskommelse mellan S, MP, C och L.

– Det hade varit väldigt svårt att säga nej. Vi kommer att få en kraftfull position och förslaget innehåller väldigt mycket centerpolitik, säger hon.

Som exempel nämner hon den gröna skatteväxling som planeras och att flygbränsle ska innehålla en större andel förnybart drivmedel.

Vilka hot ser du i uppgörelsen?

– Främst att Socialdemokraterna inte lever upp till sina löften. Men jag tror ändå risken för det är liten. Alla mål i överenskommelsen är tidsatta. Det innebär att vi inte kommer att fortsätta stödja en framtida budget om Socialdemokraterna och Miljöpartiet inte genomfört det som är sagt. Men det kräver en bra uppföljning av vad som händer, säger Unn Harsem.

Ni gick till val på att får bort Stefan Löfven som statsminister. Nu är ni med och tillsätter honom. Hur stor är risken för en svekdebatt?

– Den finns förstås. Men vi har inte haft en regering sedan valet i september. Om vi inte gjort den här överenskommelsen så hade det troligen blivit ett extraval och då är risken att vi hade fått ungefär samma resultat som i dag. Då är det bättre att få till en regering nu i stället, säger Unn Harsem.

LÄS MER: Smedberg (V) tvekar om ett ja till Löfven

LÄS MER: Solveig Zander från Enköping (C): "Överenskommelsen absolut inte ett svek"

LÄS MER: Lina Nordquist (L) från Uppsala: "Vi har fått igenom mer än med Alliansen"

LÄS MER: Nu hänger allt på Vänstern

LÄS MER: Simon Alm (SD): Ett stort svek mot väljarna

LÄS MER: De viktigaste punkterna i uppgörelsen