Identiteten på den döde mannen är nu klarlagd och anhöriga har underrättats. Mannen är i 25-årsåldern och har tidigare bott i Uppsala kommun men anmäldes försvunnen från Stockholmstrakten i oktober förra året. Misstanken om att mannen bragts om livet ligger fast och polisen utreder alltjämt fallet som mord.

Vad vet ni i övrigt om mannens anknytning till Uppsala?

– Vi håller på och kartlägger det och vilken anknytning han kan ha haft till olika platser och personer, säger polisens spaningsledare Ove Dahlberg.

Är mannen tidigare dömd för brott i Uppsala?

– Det kan jag inte svara på, jag har inga papper framför mig om det och jag har inga sådana uppgifter i huvudet.

LÄS MER: Polisen har teori om död man

Identifieringen blev definitivt klarlagd efter torsdagens obduktion. Mannen har legat länge i vattnet men polisen vet ännu inte om fyndplatsen också är den misstänkta brottsplatsen. Svaret på den frågan är nu en av de prioriterade uppgifterna i polisutredningen.

– Vi kommer att lägga mycket arbete på det, säger Ove Dahlberg.

Utredarna i Uppsala samarbetar med Stockholmspolisen och förhör har redan hållits med bland andra anhöriga till mannen och personer i umgängeskretsen som kan ha viktiga uppgifter om honom. Polisen försöker bland annat undersöka om mannen stått i skuld till andra eller haft några fiender.

– Vi försöker se hans kontaktytor och var han rört sig, säger Ove Dahlberg.

LÄS MER: Misstänkt mord utreds efter fynd i badsjö

Samtidigt vill polisen fortfarande få in tips från allmänheten om iakttagelser kring Lafssjön, exempelvis okända fordon eller personer som rört sig i omgivningarna. De tips som hittills kommit in har inte lett till några avgörande framsteg.