På torsdagseftermiddagen avslutades den rättsmedicinska obduktionen av den döda kroppen. Resultatet kan ge utredarna avgörande besked för att fastställa identiteten på den döde. Det är för närvarande högsta prioritet för att komma vidare i utredningen. Med en fastställd identitet kan polisen exempelvis kartlägga mannens förehavanden och umgängeskrets.

LÄS MER: Misstänkt mord efter fynd i badsjö

Redan nu har emellertid polisen tillräckliga uppgifter för att ha en hypotes om vem den avlidne kan vara. Det är inte känt om det rör sig om någon som sedan tidigare varit anmäld försvunnen. Klart är att det rör sig om en man och att kroppen legat en längre tid i vattnet. Närmare besked om hur länge kroppen funnits på platsen hoppas utredarna få när resultatet av obduktionen sammanställts och analysen av de prover som tagits är klar. På torsdagen gick utredningsarbetet vidare både vid sjön och med så kallat inre spaningsarbete:

Artikelbild

– Vi har jobbat vidare på fyndplatsen med dykare i vattnet och med överflygning av helikopter, säger polisens presstalesperson Lisa Sannervik.

Andra centrala frågor, om det visar sig att ett brott ligger bakom dödsfallet, är hur mannen avlidit och om fyndplatsen också är brottsplats. Redan när kroppen hittades av en privatperson i måndags kväll rubricerades ärendet som misstänkt mord och en förundersökning inleddes. Misstankarna har inte försvagats sedan dess:

– Vi utreder ärendet för fulla krafter som mord och har vidtagit de åtgärder som krävs och tillsatt personal som arbetar med fallet, säger Lisa Sannervik.

Polisen vill alltjämt få in uppgifter från personer som kan ha gjort intressanta iakttagelser vid Lafssjön under en längre tid tillbaka. Det kan exempelvis röra sig om okända fordon eller personer som befunnit sig i omgivningarna.

Artikelbild

LÄS MER: Fyndet skrämmer inte Vattholmaborna

Det var i måndags kväll som kroppen hittades av en privatperson i vattnet nära Lafsenbadet, öster om Vattholma. Polisen larmades och badplatsen evakuerades samtidigt som fyndplatsen spärrades av.