UNT når Christer Nordström på måndagsförmiddagen dagen efter stora folkfesten. "Jag tog lite sovmorgon", förklarar han. Polisen är enligt honom mycket nöjda med årets valborgsfirande.

– Det har gått väldigt lugnt till. Det är en trend som vi sett de senaste åren, att ordningen på valborg har blivit mycket bättre.

LÄS MER: Så många fyllerister togs omhand

Hur kändes det att göra din allra sista valborg i tjänst?

– Det var vemodigt, faktiskt. Men skönt också. Det är så fantastiskt att se att den här folkfesten som jag varit med om att starta har fått sådant genomslag och att firandet utvecklas hela tiden.

LÄS MER: Polislegendarens sista valborg - intervju med Nordström om valborgsminnen

LÄS MER: "Var greppar du tag på en naken man?"- Nordströms värsta valborgsminne

Tidigare har du sagt att många Uppsalabor brukar vilja komma fram och prata med polisen på valborg,och knäppa mobilbilder. Var det många Uppsalabor som kom fram och pratade i går?

– Ja, det var många. Jag fick många pussar.

Pussar?!

– Ja, flera stycken. Från både gammal och ung. En del försökte pussa mig på munnen och ibland hann jag inte ens vända undan kinden. Det var mycket kärlek, säger Christer Nordström och skrattar.

Hann du fira någon valborg själv efter arbetet i går?

– Nej, jag åkte hem vid midnatt och tog sedan ett fotbad innan jag la mig. Det brukar vara skönt för fötterna efter en dags arbete.