I en skriftlig fråga till ansvarig minister, Tomas Eneroth (S) vill Agneta Gille ha besked om hur regeringen tänker agera för att lösa pendlingsstrulet.

– SJ har lovat att förstärka trafiken och det är väldigt positivt. Men vi måste arbeta på alla nivåer, nu behöver vi veta vilka åtgärder regeringen ser som nödvändiga för att förbättra pendlingen för Uppsalaborna, säger Agneta Gille (S), riksdagsledamot från Uppsala.

Agneta Gille menar att det behövs ett större fokus på underhållet av räls, och det är något som Trafikverket ansvarar för.

– Det är inte bara SJ:s fel, Trafikverket har ett ansvar för att sköta undrehållet på sträckan. Väldigt ofta är det signalfel som orsakar förseningarna.

Vill du att Trafikverket ska få mer pengar?

– De har redan fått mer pengar. Och då vill jag snarare påvisa att man prioriterar sträckan Uppsala - Stockholm så att vi får se något resultat. Vi är otåliga!

LÄS MER: Så ska SJ lösa tågproblemen

Uppsalaregionen har den senaste tiden haft stora problem med pendlingen på sträckan mellan Uppsala och Stockholm. Pendlingsproblemen uppmärksammades när SJ minskade sin trafik på sträckan mellan Uppsala och Stockholm förra hösten. Sedan dess har pendlare på sträckan Uppsala – Stockholm fått uppleva förseningar och överfulla tåg.

Tror du att din fråga leder någon vart?

– Jag vet att det ständigt pågår samtal mellan minister och ansvariga aktörer. I de samtalen gäller det att ministern är medveten om hur stort problem det här verkligen är. Och då vill jag trycka på, att ha det svart på vitt skapar en tyngd i frågan och det går inte att förbi se den lika enkelt, säger Agneta Gille.