Polisen fick larm om en skottlossning 20.47 på fredagskvällen. Två män, födda -97 och -90, hade då skjutits inne på en pizzeria i Flogsta. Den ena skottskadade personen blev skjutsad till sjukhus i en privat bil samtidigt som den andre fördes dit med ambulans. Båda männen var vid medvetande när de fördes till sjukhus och ingen ska ha fått livshotande skador. Under natten opererades den ena för sina skottskador.

När skjutningen skedde befann sig ett trettiotal gäster på pizzerian, men inga andra fick fysiska skador förutom de två unga männen.

LÄS MER: Ögonvittne berättar

Artikelbild

Polisen spanade med hjälp av helikopter och hundpatrull i området under kvällen och flera patruller larmades till brottsplatsen. Ett stort område spärrades också av i samband med händelsen.

– Vi kommer nu att hålla förhör med vittnen till händelsen, säger Marcus Svensson, vakthavande befäl hos Uppsalapolisen till UNT sent på fredagskvällen.

Gäster på restaurangen hördes under kvällen av polisen. Efter det gjorde polisen bedömningen att det troligtvis handlat om en uppgörelse kriminella emellan och att den ena av de skottskadade personerna, en student från ett europeiskt land, bara befunnit sig på fel plats vid fel tillfälle och blivit träffad. Skytten var ute efter den andra mannen, som är boende i Uppsala.

Själva skottlossningen ska ha gått väldigt fort och varit över på några sekunder. Den misstänkte gärningsmannen hade besökt pizzerian omkring 10 minuter innan dådet, för att rekognosera lokalen. Han har sedan återvänt maskerad och avlossat ett flertal skott. Detta ska ha upptäckts efter granskning av den övervakningsfilm som fångat gärningsmannen på bild, enligt uppgifter till UNT. 

Artikelbild

– Jag kan vare sig bekräfta eller dementera de uppgifterna, säger Marcus Svensson.

LÄS MER: Tungt beväpnad polis slog till

Artikelbild

Enligt uppgifter till UNT ska vittnen sedan ha sedan sett gärningsmannen springa från platsen och hoppa in i en väntande bil, combimodell, som körde upp för en backe i riktning mot Ekeby. Gärningsmannen ska ha varit svartklädd och haft luva över huvudet.

Under lördagseftermiddagen greps en 19-årig man efter att han överlämnat sig själv.

Artikelbild

| Polis på brottsplatsen.

– Mannen är gripen, misstänk för försök till mord, bekräftar Uppsalapolisens presstalesperson Lisa Sannervik.

Sent under lördagskvällen anhölls mannen för mordförsök.

Artikelbild

| Polisen spanade med hjälp av helikopter efter skjutningen.

– De skjutna vårdas fortfarande på sjukhus, men hur allvarliga skadorna är kan vi inte uppge, säger Lisa Sannervik, under lördagskvällen.

Vet du mer? SMS:a till 72018 eller mejla oss på 72018@unt.se