Thomas Helander som bor på Birkagatan ett stycke bort har tagit en promenad för att handla i Ica-butiken intill pizzerian i Flogsta. Han förstod att något var på gång redan under fredagskvällen då polisens helikopter hovrade över området.

– Jag tycker skjutningarna mycket obehagliga. Man har börjat tänka sig för innan man går ut på kvällen. Man kan ju komma i vägen för en uppgörelse och bli skadad. För inte så länge sedan hade vi en skjutning strax intill där jag bor, säger han.

Marcus Lucero och Tora Almström som pluggar sedan flera år och bor i Flogsta är upprörda över att skjutningen var på en pizzeria mitt bland vanligt folk.

Artikelbild

| Avspärrat. Under hela natten har området runt Pizzerian varit avspärrat för teknisk undersökning.

– Det är en populär restaurang. Vi brukar gå dit ibland och det är mycket familjer där. Det var ett otippat ställe och det är jobbigt när det blir så nära. Men vi är inte rädda, lite vänjer man ju sig, säger de.

LÄS MER: Två män skottskadade på pizzeria

De har inte pratat så mycket om skjutningen i korridoren ännu. Men föräldrarna har hört av sig och kollat att de mår bra.

Jan Solum som bor i Ekeby tycker att våldet kommer närmare och närmare.

Artikelbild

| Känner obehag. Thomas Helander tänker sig numera för innan han går ut på kvällen.

– Även fast gängen gör upp sinsemellan så drabbas vanligt folk. Förut sköt man mest i Malmö och Rinkeby, nu sker det här. Det blir värre och värre, säger han.

Jan Solum tycker det allvarligaste är att folk tycks vänja sig.

Artikelbild

| Polisen hävde avspärrningarna under förmiddagen.

– Jag är 72 år och för min generation är sånt här mycket negativt. Men för de som är yngre blir det en del av vardagen. Det är allvarligt, säger han.

Flera som vill vara anonyma tycker att det gått för långt. En kvinna säger att hon "har ögonen med sig" när hon går ut. En annan kvinna tror att samhället måste sätta in resurser på bred front för att få bukt med skjutningar och gängkriminalitet.

Artikelbild

| Inte rädd. Men studenten Marcus Lucero som bor i Flogsta tycker det är otäckt när våldet kyper allt närmare.

– Det räcker inte med fler poliser. Det är något som är galet för dom som skjuter också - "stackars människor", säger hon.

Peter Magnusson som har besök av sin bror Jacob från Lund tycker det var hemskt att en student blev skjuten.

Artikelbild

| Teknisk undersökning pågår.

LÄS MER: Ögonvittne berättar

– Det känns som att det finns mycket våld under ytan. Man blir ju rädd när det kommer närmare. Jag har börjat fundera lite extra innan jag går ut på exempelvis restaurang, har man otur kan man ju komma i vägen och blir skadad om det skulle hända något.

Peter Magnusson bor på Studentvägen där en man som samlade burkar mördades förra året.

– Jag och flera andra i vårt hus blev förhörda av polisen om vi sett något. Jag har bott här i tre år nu och tycker att det har börjat hända mer och mer under den tiden, säger han.