15.55: SMHI meddelar att stormen fått namnet Alfrida.

16.01: Redan den 30 december varnade SMHI för att det fanns risk för stormbyar under tisdags- och onsdagsdygnet. Vid 16-tiden på tisdagen uppgraderar SMHI varningsläget till en klass 2-varning för hela Uppsala län. Mycket hårda stormbyar befaras.

16.10: Eckerölinjen meddelar att man ställer in färjetrafiken mellan Grisslehamn och Åland. Samtliga avgångar under onsdagsdygnet kom att ställas in.

17.53: Trafikverket uppmanar trafikanter att inte ge sig ut på vägarna om det inte är absolut nödvändigt.

18.31: Ett hundratal av Vattenfalls kunder i Gimo blir utan ström. Det blir det första registrerade strömavbrottet under stormdygnet.

20.09:De första rapporterna om nedfallna träd kommer. Flera vägar runt om i länet blockeras av träd. Trafikverket går upp i beredskap och följer noga stormens utveckling.

22.30: Runt 800 av Vattenfalls kunder är nu strömlösa runt om i länet. Nästan samtliga kommuner i länet drabbas.

01.00: Nu blåser det som mest runt om i länet. Flera mätstationer rapporterar vindhastigheter på över 30 m/s. På SMHI:s mätstation på Örskär norr om Gräsö noteras byvindar på 38,5 m/s och en medelvind på 29 m/s. Det är den högsta medelvinden som uppmätts i hela landet senaste dygnet.

01.13: En personbil kör in i en lastbil som stannat på väg 288 på grund av nedfallna träd.

01.28: En nattpatrull fastnar mellan nedfallna träd i Hemmingsby i närheten av Alunda.

02.10: Alundabon Patrik Fondelius vaknar när grannen ringer och berättar att det blixtrar från nedrivna elledningar bara 30 meter från huset. Men det är bara början. Sedan börjar träd falla - totalt sju stycken - över familjens tomt.

02.30: Larmen till SOS och lösa föremål och hinder över väg kommer i en strid ström. I Eriksberg i Uppsala rapporteras om ett tak som lossnat och i Bergsbrunna ramlar ett träd över en villa.

04.00: Larmen fortsätter. Under natten kommer ett 30-tal larm om hinder på väg och lösa föremål till SOS Alarm.

04.30: Östhammar är en av de kommuner som drabbas hårdast av stormen. Insatsledaren vid räddningstjänsten beskriver natten som extrem och hemtjänsten tvingas under hela morgonen kämpa i stormen för att ta sig fram.

04.59: Under natten har flera trafikolyckor skett till följd av träd som fallit över vägen. I närheten av Östuna kyrka inträffar en singelolycka med en personbil. Bilen kör in i ett träd.

05.00: Tågtrafiken mellan Uppsala och Sala ställs in med anledning av träd som fallit ned.

05.17: Tidningsbud i flera delar av länet tvingas avbryta sin utdelning på grund av det hårda vädret.

05.28: En polisbil fastnar mellan två träd som fallit över väg 831

07.46: Räddningstjänst larmas om ett plåttak som håller på att blåsa av bit för bit utanför Alunda.

08.41: Omkring 10 000 hushåll i länet har drabbats av strömavbrott. Värst drabbat är Roslagen. Som mest under natten var 11 700 hushåll utan ström.

08.56: Bagagehantering på Arlanda flygplats drabbas av stormen. Det är ett fåtal större flygplan från SAS, som behöver en kran för att bagageluckan ska nås, som berörs. Kranarna kan inte användas i det hårda vädret.

09.00: Förödelsen med nedfallna träd är på många håll omfattande. Länets kommuner och olika entreprenörer kämpar med att få undan träd.

10.00: Skadorna på skog befaras ha blivit störst i Uppland. Många skogsägare har drabbats.

11.51: Enligt SMHI är stormen Alfrida nu på väg att lämna Uppland. Den klass 2-varning som rådde under natten byttes under morgonen ut mot en klass 1-varning och senare tas även den bort.